top of page
Søg
  • Forfatters billedeLykke Jauss Madsen

Handicap og seksualitet

i forbindelse med uge sex har jeg hørt dels en podcast og læst en artikel om handicap og seksualitet( se links nederst i bloggen). Begge indslag rigtig fine. Personligt kunne jeg bare ikke lade vær at tænke, at jeg synes det er vigtigere, at have fokus at hjælpe personer med handicap til at håndtere deres seksualitet end blot at fortælle vores historie fordi andre synes det er spændende eller bryde tabuer. jeg taler gerne om seksualitet og også gerne min egen, men jeg vil gøre det for at hjælpe andre i en lignende situation som min egen. Jeg synes det er vigtigt alle unge med handicap for tilbud om at tale med seksualvejleder eller lignende Det bør for mig at se ske allerede i folkeskolen, når seksualundervisningen begynder at blive en del af skemaet. Jeg kender til projektet Ligelyst, et rigtig fint projekt udarbejdet af Sammenslutningen af unge med handicap; men så vidt jeg kan se henvender det sig primært til bosteder og specialskoler. Hvad så med de unge, der ikke er knyttet til en specialskole eller bosted - måske fordi de går i almindelig folkeskole, eller andet, hvor kan de søge hjælp og er det rimeligt at unge på 15 år og opefter selv skal opsøge hjælpen for at få den. Jeg er helt med på, der er seksualitet undervisning i folkeskolen, men når man har et handicap kan man have behov for at drøfte ting der ikke bliver berørt i den almene seksualundervisning. Fx hvis man har brug for hjælp fra en personlig hjælper til at udleve sin seksualitet, hvordan taler man med sin hjælper om sin seksualitet og er de rimeligt at unge mennesker selv skal tage det ansvar - på et tidspunkt, hvor de dårligt kender deres seksualitet. Og hvad med hjælperen. Når man som hjælper bliver konfronteret med en borgers seksualitet kan det sætte tanker igang hos en hjælper og hvem tager sig af de tanker. Jeg husker stadig med gru, da jeg som 20 årig fik min første kæreste og en af mine jævnaldrende hjælpere fandt ud af - vi også havde sex. Det havde hun det meget svært med, Jeg ringede til mit hjælperfirma for at høre, hvordan jeg skulle forholde mig til det. Svaret var: " Kan du ikke prøve at tale med hende" Er det rimeligt, at jeg som 20 årig, hvor jeg dårlig nok kender min egen seksualitet skal forholde mig til en hjælpers problemer med min seksualitet og måske har det i virkeligheden ikke noget med mig at gøre, men handler mere om hende.Kort og godt skal vi gøre det nemmere for folk med handicap at få hjælp til deres seksualitet . De skal ikke kun opsøge hjælpen, den skal også tilbydes af rette instanser og der skal være nogle til at tage sig af spørgsmål for hjælpere og andre, så den unge kan koncentrere sig om sin egen seksualitetLink til artikel: https://klubvenus.dk/blogs/venuspaper/det-kraever-en-stor-portion-selvtillid-og-selvvaerd-altid-at-skulle-involvere-andre-i-sit-sexliv?fbclid=IwAR0wzfMcjBPwG_qs3nvpQDoEOm4nKXAmGrzxblXDyCbFqzk61kAChl5xnsU


62 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page